Reading:
Yazı İşleri içerik ajansı: Ne yapıyoruz, nasıl çalışıyoruz?

Yazı İşleri içerik ajansı: Ne yapıyoruz, nasıl çalışıyoruz?

by manager
Ağustos 16, 2021

Bir şeyler yazmak ve üretmek, kimileri için bir iştir. Kimileri ise bunu bir tutku olarak görür. Biz ikinci gruptayız. Çünkü yazmayı seviyoruz, ortaya güzel bir iş çıkarmayı seviyoruz.

İsmimizi duymamış olmanız pek muhtemel olduğu için, ilk blog gönderimizde sıkça sorulmayan bazı soruların yanıtlarını verdik. Biz kimiz? Ne yapıyoruz? Ne için yola çıktık ve en önemlisi, sizin için neler sunabiliriz?

Yazı İşleri içerik ajansı, 2021 yılının Temmuz ayında kuruldu.

Markalar, ajanslar, e-ticaret siteleri ya da bir içeriğe ihtiyacı olan herhangi bir kişi ya da kurum için, içerik pazarlama süreçlerini destekleyecek, fayda yaratacak çözümler sunuyoruz.

Bunların arasında blog içerikleri, e-ticaret sitelerinde ürün açıklamaları, PR bültenleri, reklam metinleri, sosyal medya içerikleri yer alıyor. Her ne kadar, içerik yalnızca metinden ibaret olan bir dünya olmasa da, biz görsel ve sesli içerik üzerine çalışmıyoruz.

İyi bildiğimiz işi yapıyoruz. Zira ekibimizin bu alandaki deneyimi, 10 yıla dayanıyor. Web sitemizde birkaç markayı koyma şansımız olsa da, bu zamana kadar yüzlerce marka ile çalıştık ve on binlerce içerik ürettik. Konular, beklentiler, işin türü ve diğer birçok detayla, bu binlerce içerik farklı noktalara ulaştı ve milyonlarca kişi tarafından okundu. Ancak hepsinin bir ortak noktası vardı, o da kullanıcı deneyimini sağlamak.

Nasıl çalışıyoruz?

İçerik ya da bazı platformlarda ‘makale’ olarak adlandırılan metinlerde, herkesin beklentisi farklı olabilir. Sosyal medyada beğeni almak, arama motorlarından trafik alarak SEO’ya katkı sağlamak ya da ürünü inceleyen bir kişinin, okuduğu açıklamadan tatmin olması bunlar arasında yer alabilir.

İçeriklerin gramajı, kelime sayısı ile ölçülebilir. Ancak biz bu işe böyle bakmıyoruz. Tek bir kelimenin gücü, dünya çapında bir etki uyandırabilir, milyonları harekete geçirebilir.

Amacımız, ürettiğimiz içeriği okuyan bir ziyaretçinin, tatmin olması. Zira ancak bu şekilde, sayfada daha çok zaman geçirir. Bu da, arama motoru algoritmalarının ilgili içeriğin kaliteli olduğu yönünde bir sinyal almasını sağlar. Anlattıklarını uzun süre dinlediğiniz ve etkilendiğiniz bir insan gibidir o ‘içerik’. SEO da böyledir. Yüzlerce teknik gereksinimi bir kenara bırakırsanız, 1. sıradaki içerik, tıklayan kişiyi en çok mutlu eden içeriktir. Metin, ses ya da görsel bileşenlerle bunu sağladığınızda fazlasına gerek yoktur. Biz de bunu yapıyoruz.

Nasıl çalışmıyoruz?

Yazı İşleri olarak, anlamsız kelime yığınları içeren metinler sunmuyoruz.

Anahtar kelimenizi 583 kere geçirerek, hem arama motorunu hem de sizi kandırmak için çabalamıyoruz.

Bütçenizi zorlayacak teklifler sunmuyoruz. Bu iş için ayırdığınız bütçenin karşılığını en iyi şekilde veriyoruz.

Tutamayacağımız sözler vermiyoruz. Çalışma takvimine uygun bir şekilde, ihtiyacınız olan içerikleri hızlı bir şekilde size sunuyoruz.

Aynı şeyleri söylemiyoruz. Konu ne olursa olsun, internet dünyasında aynı konu için yazılmış yüzlerce yazıda, binlerce kere tekrarlanmış cümleleri kurmuyoruz. Farklı bakış açısı ve farklı bir tona sahibiz.

Fabrikasyon değil, butik

Butik bir içerik ajansı olarak, fabrikasyon içerik üretmiyoruz.

Sizi iyi bir şekilde dinliyoruz, iyi bir dinleyiciyiz.

Ardından SEO ekibimizle, markanız ve bizden istediğiniz çalışma için bir değerlendirme yapıyoruz. Profesyonel SEO araçları ile, sektörünüzde hangi anahtar kelimenin aranma hacmini ölçüyor, nasıl bir hikâye kurgulayabileceğimiz üzerinde çalışıyoruz.

Sonrasında ise, en heyecanlı kısma geliyoruz. Profesyonel içerik yazarlarımız, sizin için en kaliteli içerikleri hazırlıyor. Farklı meslek dallarında profesyonel olan yazarlarımız, aynı zamanda içerik pazarlama, SEO ve diğer konularda ajansımız tarafından çeşitli eğitimlere tabi oluyor.

Planlanan takvimde hazır olan içerikler, editörlerimizin kontrolünden geçiyor ve gerektiği takdirde revize ediliyor.

Sonrasında, büyük bir heyecan ve gururla, çalışmaları size teslim ediyoruz.

*

Sizin için neler yapabileceğimizi merak ediyor musunuz?

Bize yazmanız yeterli.

iletisim@yaziisleri.com.tr

Related Stories

Arrow-up
Open chat